Joyce Velu | Impactful strategy | Human development | Meaningful business
15042
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Wat ik doe

MULTI-STAKEHOLDER SAMENWERKING

MULTI-STAKEHOLDER SAMENWERKING

Vanuit strategie partijen bij elkaar én in beweging brengen

Steeds vaker werken verschillende partijen samen aan een grote opgave; het is dan de kunst om te komen tot heldere doelstellingen en de juiste werkwijze, laverend tussen de verschillende belangen en ambities. Als procesbegeleider ondersteun ik dit soort allianties; met onafhankelijkheid en vol energie tussen de partijen in.

ORGANISATIE ONTWIKKELING

ORGANISATIE ONTWIKKELING

Met daadkracht en sensitiviteit 

In de dynamiek van verschillende transities is het soms zoeken naar de juiste koers en hoe deze vorm te geven. Juist nu is het zo belangrijk om tot de essentie te komen en de juiste keuzes te maken. Als adviseur bied ik begeleiding, verdieping en daadkracht bij dit soort trajecten.

LEIDERSCHAP

LEIDERSCHAP

Op naar de volgende stap 

Leiders zijn cruciaal om transities vorm te geven. Voel jij dat je dit wilt en kunt doen, maar heb je behoefte aan sparring, reflectie en richting? Neem gerust contact op om te ontdekken of we een klik hebben.

Over Joyce

We leven in een tijd van transities. Digitalisering, klimaatverandering, circulariteit; het zijn ontwikkelingen met grote impact voor ons als mens, voor organisaties en voor onze leefomgeving. Maar wat voor impact en hoe gaan we ermee om? Er zijn geen eenvoudige antwoorden.

 

Wereldbeelden

Ik geloof dat we zelf, door hoe we kijken en handelen, zaken kunnen maken of breken (sociaal constructivisme). Vaak zitten we vast in een bepaald wereldbeeld of een overtuiging over hoe zaken horen, hoe jij zelf bent, of gewoonweg omdat het altijd zo is geweest. Dit is te veranderen, om wel datgene te bereiken wat je echt wilt. Dat is mijn missie: ik begeleid individuen en groepen om hun missie vorm te geven en daadwerkelijk het verschil te maken.

 

Beweging

Beweging, dat is een kernwoord in mijn leven. Ik houd van beweging in fysieke zin (yoga, watersporten, hardlopen, maar ook reizen!) en van beweging in mentaal emotionele zin. Met mijn achtergrond in organisatiepsychologie ben ik altijd bezig geweest met wat mensen drijft, hoe dynamiek ontstaat én hoe bedrijven en maatschappij zich ontwikkelen.

 

De laatste jaren richt ik me vooral op grote maatschappelijke transities. Het vraagt veel van overheden en bedrijven om (gezamenlijk) de juiste keuzes te maken en waarde te creëren op al die vragen die momenteel spelen in de maatschappij. Het vraagt pionieren, innoveren, implementeren en samenwerken over grenzen heen. Ik vind het een grote uitdaging en eer om te werken met al die mensen die hun nek uitsteken om iets te betekenen terwijl zij soms ook nog niet alle antwoorden hebben.

 

Changing conversations

Verandering kan heel klein beginnen: als we met elkaar een ander gesprek gaan voeren, dan leidt dat tot grotere verschuivingen: in onze gesprekken geven we betekenis, beïnvloeden we elkaar, ons denken en de realiteit – daarom: changing conversations.

Projecten in de spotlight

Smart City

In de stad komen vele uitdagingen samen: veel bewoners, mobiliteit, verslechtering van de luchtkwaliteit, warmte, enz enz. Daarnaast biedt technologie oplossingen én uitdagingen. Hoe daarmee om te gaan? En hoe daarin samen te werken?

Ik begeleid de stedelijke koplopers op het gebied van Smart City om te komen tot samenwerking, opschaling van oplossingen en uitwisseling van kennis.

 

Rob Schmidt, Gemeente Rotterdam: “Joyce stond als kwartiermaker aan de basis van de landelijke Smart City kopgroepen en ze is nog steeds betrokken als procesbegeleider. Ze balanceert mooi tussen inhoud en groepsproces, stuurt op de hoofdlijnen met oog voor detail en begeleidt de groep op energieke en betrokken wijze.” 

Energietransitie

De energiesector is fundamenteel aan het veranderen. Als transitieconsultant begeleidde ik binnen Alliander, Zown (nu: Firan) en Utility Connect trajecten op het gebied van strategie-, leiderschaps- en teamontwikkeling.

vincent-tantardini-aQJBtrwsOs8-unsplash
umberto-FewHpO4VC9Y-unsplash
5G: samenwerking van gemeentes, VNG en EZK

De uitrol van 5G komt eraan. Dit heeft impact bij verschillende partijen en het helpt om daarin samen op te trekken. Een groep gemeentes, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hadden behoefte aan afstemming en een gezamenlijke actie-agenda. In een aantal werksessies heb ik de groep begeleid om hiertoe te komen.

 

Brian Benjamin, Gemeente Almere: “We zochten iemand die een complex proces kon begeleiden om tot gemeenschappelijke uitgangspunten te komen voor gemeentelijke samenwerking bij de uitrol van 5G. Joyce heeft dit traject met een veelheid aan stakeholders en verschillende belangen strak maar op een prettige manier tot een mooi concreet resultaat geleid.”

Contact

Je bent altijd welkom 

Joyce Velu
T. 0624599868

Transities | Duurzame allianties